Här kommer receptet till den populära kakan på Thomas 40-års fest:)
  – Enjoy

Tips! Som alltid läs igenom hela receptet innan du börjar. När du gör fyllningen kan du behöva vara lite kvick så inte den smälta chokladen hinner stelna igen…

Ca 12 bitar

Botten

225g  Müsli
1 dl    Hasselnötter
50g    Smör
50g    Mörk choklad

Fyllning

300g     Philadelphiaost
1,25 dl  Socker
2,5 dl    Mild Vanilj Yoghurt
3 dl      Grädde
3 tsk     Gelatinpulver (ca 7g)
3 msk   Vatten
175g    Mörk choklad (minst 40%, jag använder Fazers Bak & Dessert Mörk)
175g    Vit choklad (jag använder Fazer Bak & Dessert Vit Lemon/lime)

Häll müslin och de hackade hasselnötterna i en långpanna och rosta några minuter mitt i ungen på 275’C.
Smält under tiden smör och choklad i en stor kastrull, blanda sedan i den rostade müslin. Häll blandningen i en springform och pressa till den med botten av ett glas.

Bryt chokladen i bitar och lägga i varsin värmetålig skål. Sätt sedan ena skålen över en kastrull med sjudande vatten. Byt skål när all choklad är smält, låt kastrullen vara kvar på spisen.
Rör samman Philadelphia och socker, rör sedan ner yoghurten. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i smeten.
Mät upp vattnet i en värmetålig skål och strö över gelatin pulvret. Ställ skålen över kastrullen och låt gelatinet smälta, rör hela tiden. Rör ner gelatinet i yoghurt/ost smeten och fördela på två bunkar. Häll den smälta mörka chokladen i ena och den vita i den andra. Blanda försiktigt men väl.

Varva de två fyllningarna på kakbotten och rör ev försiktigt med en gaffel för att ytterligare marmorera kakan. Släta till ytan och gör fina mönster. Klä med aluminiumfolie och låt kakan stå kallt minst 4h innan servering. Det går även bra att frysa den men låt den stå i rums temperatur en stund innan servering.

Lycka till!

Annonser