Idag är det strykande åtgång på allt som innehåller choklad. Ajajaj! Mycket av julgodiset får stå till tjänst en dag som denna.

Tillsammans med Lisa och Peter bakade vi julgodis i torsdags:)
Knäck: Vi åt opp nästan allt under kvällen medan vi bakade det andra^^
Pistagebräck: Salt och choklad är en fin kombination
Skumtomtefudge: Inte det minsta imponerad om jag ska vara ärlig. Bara sött,sött,sött
Citronkanderade mandlar: Mandlar i någon tosca-liknande smet. säkert jättegott men       
                                               våra blev kvar lite för länge inne i ugnen :/
Kanelmandlar: Mums! den här är min favorit efter knäcken, lite pilligt men oh så gott!

IMG_1207IMG_1208IMG_1206

Kanelmandlar

200g Mandel
50g Florsocker
½ Citron, saften
200g Mörk choklad
en klick smör
½dl Kakao
1msk Kanel

Rosta mandel i ugnen, 2250 , cirka 8 minuter tills de luktar och fått fin färg. Skaka gärna om mandlarna efter halva tiden.
Blanda mandel, florsocker och citronsaft i en kastrull. Värm på medelvärme tills en ljuskaramell bildas runt mandlarna. Rör i kastrullen och passa så att det inte bränns vid! Häll ut mandlarna på ett bakplåtspapper och dela dem hastigt med hjälp av två gafflar.
Smält choklad och en klick smör över vattenbad. Sikta kanel och kakao på ett fat. Sedan är det bara sätta igång att doppa mandlar i chokladen och sedan rulla dem i kakaoakanelen
– Lycka till!

I övrigt har jag haft en rätt så lugn jul hemma hos mamma och pappa, kärleken jobbar hela julen. Men nu har vi 4 dagar ledigt tillsammans innan han börjar jobba igen ❤
Imorgon tror jag att tapetsering står på schemat – jippie! Det ska blir kul att äntligen få se lite resultat i rummet. I januari har vi bokat in en tripp till IKEA också för att komplettera med lite möbler Ler

Hej hopp


Annonser