Ja, man tager vad man haver (eller snarare vad som snart går ut datum) och så vispar man ihop en halvt improviserad muffinssmet och får ett alldeles ljuvligt resultat. en riktig 10poängare!

Sen blev de ju bara ännu godare av vetskapen att man plocka de små bären alldeles själv…

Banan och blåbärsmuffins                                                                                        12st
                                                                                                                                     2000C

100g Smör
11 /4 dl Socker
2 Ägg
1½ Gräddfil
3 dl mjöl
1tsk Bakpulver
1tsk Vaniljsocker
1 Banan (övermogen)
1½dl Blåbär (eller så)

Sätt på ugnen och lägg ut formar i en muffinsplåt. Mosa bananen och rensa blåbären vid behov. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa smör och socker ljust och fluffigt, vispa sedan i äggen ett i taget. Varva ner gräddfilen med de torra ingredienserna. Vispa i bananmoset och vänd sedan försiktigt i blåbären. Fyll muffinsformarna nästan ända upp och grädda mitt i ugnen tills de fått en fin gyllene färg.

– Njut!

ps. de håller sig färska väldigt länge tack vare bananen och gräddfilen:) ds.

Annonser