De blev rätt så goda när de fått vila och sätta sig lite, ät helst minst en dag efter bakdagen. Fungerar också alldeles utmärkt att frysa (och äta direkt ur frysen!)

Cheesecakerutor                                                                      175°C
                                                                                              ca 20st

Kakdeg
250g Smör
4dl Socker
2 Ägg
6¼dl Vetemjöl
1¼dl Kakao
½tsk Salt

Cheesecakefyllning
80g Vitchoklad
300g Philadelphia
1dl Florsocker
1 Ägg

Sätt ugnen på 175°C och klä en halv långpanna (eller en braspanna) med bakplåtspapper. Sikta vetemjöl, kakao och salt till botten. rör smör och socker poröst och tillsätt sedan ett ägg i taget. Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten i två omgångar. Ta bort en fjärdedel av degen och plasta in den och förvara i kylskåpet. Tryck ut degan i långpannan och gör kanter runt om. Låt även denna vila en stund i kylen innan du gräddar den mitt i ugnen 20-25min. Ta ut och låt svalna men lämna ugnen på.

Medan kakan svalnar så förbered fyllningen. Smält försiktigt den vita chokladen över ett vattenbad och dra sedan av från värmen. Vispa florsocker och Philadelphia till en slät smet. Tillsätt ägget och vispa ordentligt, rör sedan i den avsvalnade chokladen så det blidas en tjockare smet. Bred fyllningen på chokladbotten och ta ut den sparade degen från kylen och smula den över. Grädda kakan mitt i ugnen ytterligare cirka 25min tills fyllningen stelnat.

Låt kakan svalna och sätt sedan in i kylen några timmar innan du skär upp den. Skär lite mindre rutor än vanligt för den är ganska mastig. Låt gärna rutorna vila ytterligare några timmar i kylen innan de serveras.

~Lycka till!

 

Annonser